Dagens besök på barnakuten!

Vära fina flickor är så duktiga. Tyvär har dom problem med förkylnigsastma. (Jag och Daniel är mer eller mindre övertygade om att det inte är förkylningsastma, utan vanlig astma.)

Dom har varit förkylda i ca 2veckor nu, och vi väntade på att denna dagen skulle komma.

Vi var festklädda och var påväg till Gävle för 30-års fest. Men när vi är i uppsala så börjar Amanda hosta väldigt väldigt mycket, hon spyr upp slem flera gånger och vi vet att det är raka vägen till akuten som gäller. Vi har varit med om detta så många gånger så vi vet att det enda som hjälper är inhalering och kortison.
Alternativen var att antingen åka in på ett sjukhusbesök innan festen, eller att spendera natten på sjukhuset efter festen. Vi valde det första alternativet.

Vi blev inskrivna med en gång, och fick ett eget rum att spendera 3timmar i. Tjejerna fick samma läkare som dom hade första gången dom var på barnakuten på ackis för samma besvär. Hon är jätteduktig, och skickade iväg en remiss för utredning med en gång. TACK!!!

Fem gånger fick dom den där jobbiga masken på sig. Den var inte rolig alls, men eftersom dom skrek tog dom ju iaf djupa andetsg ;).
Amanda började gråta då fort hon såg läkaren röra på sig, haha!

Vi sa till doktorn att det inte hjälper med enbart inhaleringen, utan att dom troligen måste få kortison oxå. Men hon ville inte ge oss det först, för det är så starkt och har biverkningar. Men när hon såg att det andra inte tog bort besvären helt så gav hon oss betapred! Hostan är nästan borta nu!

Anledningen till varför vi tror det är vanlig astma är för att alla symptom stämmer in. Det är saker som vi gått och funderat över en längre tid, men som vi inte riktigt fått svar på. Som tex att tjejerna är trötta hela tiden, gnäller mycket och är lättirriterade. Bvc säger att så är det, dom kanske är understinulerade eller kanske behöver lite mer variation...
Phu! Haha

Men allt stämmer in på astma, för det blir värre när det är kallt, när någon röker, katt etc

Lägger upp lite bilder men vet inte om dom kommer före eller efter texten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0